Een bijdrage van Marin Leus
Zonder dat je het weet fiets of wandel je langs een overvloed aan eetbare wilde planten, bessen, paddenstoelen en noten.
In deze wildpluk workshop leer je hoe eetbaar je eigen stad, dorp of achtertuin is. We gaan samen op pad om te kijken wat er te plukken en te rapen valt.
Wildplukken brengt je dichterbij de natuur, scheelt geld en maakt van elke wandeling een mini avontuur.
Agenda
Wil je weten wanneer ik een wandeling geef? Check de agenda!
Tijdens de wandeling laat ik je zo’n 20-30 eetbare planten, bomen en struiken zien.
Ook vertel ik je meer over de culinaire en geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep, touw etc.)
De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur.
Onderweg maken we wilde pesto en drinken we zelf geplukte wilde thee.
Na afloop ontvang je een online boekje met over alle planten die we hebben gezien een pagina met meer informatie (culinair, medicinaal, geschiedenis etcetera)
Prijs: €20 per persoon, kinderen (<13 jaar) €5, jongeren (14-18) €10
Tickets koop je hier
Je kunt ook contant na afloop van de wandeling betalen. reserveer dan een plek via marin@groeneavonturen.nl
Kun je het niet betalen? Stuur me dan een mailtje, er is altijd een mogelijkheid tot korting.
In overleg kan de wildplukwandeling met picknick, kookworkshops, lunch of geneeskrachtige kruidenworkshop.
Voorproefje
Met Groene Avonturen geef ik wildplukwandelingen en wilde kookworkshops. Daarnaast schrijf ik over natuurlijk en avontuurlijk leven in mijn blog. Met als doel: mensen laten zien hoe mooi natuurlijk(er) leven is.
Lees meer info op groeneavonturen.nl
Mijn kennis
- Geneeskrachtige kruidenopleiding
- ‘Primitief overleven’ cursus (‘oer’ koken, weven en vlechten etc.)
- Permacultuur (permacultuur jaaropleiding)
- Fotografie (afgestudeerd fotograaf aan de KABK)
Wildplukkookboekje
Je kunt hier het Wildplukkookboekje gratis downloaden.
Vandaag nog champignons geplukt, komt ons toe en laat de overheid maar gissen? Met wilde koolsla en cichorei!
Smakelijk eten!
Binnenkort komt het zevenblad weer op en dit is een supergoede groente.
De Romeinen hebben dit meegevoerd om zo de legioenen te kunnen voeden.
Nu staat het overal en is het onuitroeibaar. Vol kalium en goede spoorelementen en nog smakelijk ook. Smaakt een beetje peperachtig maar niet scherp.