Duitsland verbiedt regeringskritisch blad

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft het blad Compact Magazin verboden en het online kanaal compact-tv verwijderd van het internet vanwege vermeend handelen in strijd met de Duitse Grondwet.  Bij razzia’s in de vroege ochtend van 16 juli zijn de woningen van medewerkers van het blad binnengevallen, blijkbaar op zoek naar bewijs, want dit ontbreekt! Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Bondsrepubliek dat een blad verboden wordt.

Regeringsstandpunt

Het kritische magazine is door de minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser verboden op grond van artikel 9 lid 2. De organisatie zou handelen ‘tegen de grondwettelijke ordening’. De minister schrijft:”Ik heb vandaag het rechtsextremistische Compact Magazin verboden, het is een centrale spreekbuis van de rechtsextremistische scene. Het magazine hitst op tegen joden, mensen met een migratieachtergrond en tegen onze parlementaire democratie.”

Volgens het ministerie verspreidt de organisatie antisemitische, racistische, minderheidsvijandige, geschiedenisrevisionistische en conspiracytheoretische denkbeelden. Het zou etnische vreemdelingen willen uitsluiten van deelname aan de maatschappij.

Volgens kritische media op het internet is het blad weliswaar regeringskritisch, maar zien zij niets ophitserigs. Regeringskritiek hoort immers juist thuis in een democratie. De minister heeft geen bewijs voor haar beschuldigingen, zij verkondigt slechts haar mening, maar verbindt hieraan desondanks wel direct consequenties van een verbod van Compact!

Elsasser

Op YouTube is terug te vinden wat het regeringsstandpunt is dankzij de massamedia die over elkaar heen vallen om de wereld te laten weten dat dit een ‘rechtsextremistisch blad’ is.

Gelukkig zijn er nog andere kanalen, waaronder Bitchute.com waar meer kritische geluiden te horen zijn.

 

 

Enkele reacties van Elsasser op het optreden van de regering.

De hoofdredacteur van het blad vertelt dat ‘de macht van de dictatuur’ gedemonstreerd werd met de invallen in de vertrekken van het magazine en zijn prive-woning, bij ‘Nacht und Nebel’. Alles wat enig verband hield met de onderneming, de uitgeverij van Compact Magazine is in beslag genomen inclusief het tegoed op de bankrekening, ook alle uitgaven van het blad om te voorkomen dat het nog verder gedistribueerd wordt.

Volgens Eslasser heeft de minister Faeser een spijker in haar eigen doodskist geslagen met de maatregelen. Hij zegt dat de regering, ‘het regime’, een dictatuur aan het worden is met willekeurige en ongegronde maatregelen tegen de rechtse oppositie. Faeser heeft een truc gebruikt om Compact Magazin en het populaire Compact/TV (met soms meer dan 1 miljoen kijkers) ten val te brengen. De minister gaat er namelijk van uit dat het Magazine een vereniging is, terwijl het een onderneming is met 20 medewerkers die een tijdschrift en andere daaraan verwante zaken uitgeeft. Met deze truc kan ze een beroep doen op artikel 9 van de Grondwet.

Hij voert ook aan dat zij nog niet veroordeeld zijn. In de afgelopen 14 jaar van het bestaan van het blad zijn ze nooit veroordeeld. Ook nu niet en desondanks is alles in beslag genomen en zijn het blad en de online tv zender verboden.

Elsasser vertelt dat hij helemaal niet rechtsextremistisch is. Hij was naar eigen zeggen 15 jaar geleden actief voor linkse media. Wat antisemitisme betreft meldt hij dat hij steeds heeft benadrukt joden niet te willen veralgemeniseren omdat de meesten het oneens zijn met de politiek van Nethanyanu. “Wij zijn niet racistisch, hebben niet opgehitst en zijn niet antisemitisch.

Oppositie

Volgens de uitgever worden willekeurige oppositionele geluiden de mond gesnoerd, zoals in het Derde Rijk. Een legale krant met 40.000 exemplaren wordt verboden. Dit is volgens hem de sterkste stem van de oppositie. Een dergelijk magazine verbieden zijn Stasi en Gestapo-methoden, volgens Elsasser. Zeker nu de populariteit de afgelopen tijd zo enorm is toegenomen, met meer dan 1 miljoen kijkers naar Compact-TV.

“Het is een fascistisch verbod en Faeser doet aan fascistische politiek. Het is de eerste keer dat een magazine dat normaal gedistribueerd werd verboden is.”

 

Rob Vellekoop, 17 juli 2024

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*