Opstand & tegengeluiden in Groot-Brittannië die niet gedeeld mogen worden op Internet

Het lijkt erop dat de Britse samenleving op scherp staat. Na tientallen jaren van ongebreidelde immigratie waarbij zo’n 10 miljoen mensen naar Groot-Brittannië migreerden lijkt de grens bereikt. Een deel van de bevolking ziet de waarden en cultuur verdwijnen en een ander deel juicht de multiculti juist toe. Deze groepen staan recht tegenover elkaar. De Engelse regering doet er nog een schepje bovenop door de tegenstanders van immigratie in de ban te doen en hun protesten te criminaliseren als ‘hate speech’ en oproepen tot geweld.

Mededeling

Laten we beginnen met de mededeling vooraf van de Britse regering van Labour-premier Keir Starmer. Het delen van berichten over de opstand in Groot-Brittannië kan worden beschouwd als hate speech en of aanzetten tot geweld. Dat geldt ook voor het buitenland.

Gelukkig bereiken ons ondanks deze serieuze bedreiging van de meningsvrijheid toch nog berichten, die we voor je hebben uitgeplozen, op zoek naar de werkelijke gang van zaken.

Er zijn echter twee soorten opstanden in het Britse Koninkrijk aan de gang. Die door de Labourregering worden omarmd en die voor diezelfde regering ongewenst en verboden zijn.

Rally van 27 juli

In Londen is er op 27 juli een enorme betoging tegen sinds kort geïnstalleerde Labourregering onder leiding van Starmer. Het doel van deze betoging kan het best worden omschreven als een nieuwe ‘Battle for Britain’. Zoals een van de sprekers het uitlegt:’84 jaar geleden begon de Battle of Britain en Winston Churchill zei toen: Ik verwacht dat de slag om Groot-Brittannië zal beginnen. Van deze slag hangt de christelijke samenleving af, onze eigen Britse levens, onze instellingen en het Rijk.’

Deze spreker, een journalist van het alternatieve medium Voice of Wales, vindt dat het Britse volk voor dezelfde opgave staat als toen. Hij zegt dat nu het globalisme en het multiculturalisme tegengehouden moeten worden.

Met andere woorden het gaat over de waarden en de cultuur. De immigratie van de afgelopen drie decennia heeft zijn sporen getrokken in de Britse maatschappij. Veel Britten zeggen zich niet meer te herkennen in hun land, met zoveel invloeden van andere culturen. Er zouden zo’n tien  miljoen mensen in deze periode naar Engeland zijn gekomen. De onrust komt echter pas later.

Southport

Het neersteken op 29 juli van 8 jonge meisjes, waaronder 3 slachtoffers de dood vonden, door een 17-jarige jongen doet Engeland ontploffen. De jongen is van Rwandese afkomst. Als dader van het incident wordt in eerste instantie via sociale media gemeld dat het om een moslim zou gaan.

Dit is de vonk die alles in brand steekt. In meer dan 30 plaatsen vinden daarna door heel Engeland rellen plaats.

Op 7 augustus gaan ‘moslims patrouilles’ de straat op vanwege valse geruchten over de komst van ‘far rights’ protesten, dit gebeurt onder andere in Croydon, in het zuiden van Londen.
De ‘immigranten’ voelen zich bedreigd na de golven van protest.

Er is ook een tegenbetoging op 7 augustus tegen de rellen.

In Croydon (Zuid Londen) vormen immigranten gewapende ‘moslimpatrouilles’ na valse geruchten over betogingen van ‘far right’.

De regering en de massamedia zwijgen dit laatste voorval dood. Dat is het gevolg van het meten met twee maten.

Dubbele standaard

De Engelsen noemen het two-tier policing. Het meten met twee maten hebben wij ook bij betogingen in Nederland gezien, waar protesten van Black Lives Matter en Xtinction Rebellion door de politie geen strobreed in de weg werden gelegd. Terwijl demonstraties tegen het coronabeleid met keiharde politiehand neergeslagen werden.

In Groot-Brittannië past de politie eveneens dit willekeurige beleid toe. In feite nemen zij politieke beslissingen en bepalen wat acceptabel is.

Op dit moment is het volgende niet acceptabel. Op straat preken over het christendom.

Of dood en verderf toewensen door een Labourpoliticus aan het adres van de tegenstanders van Labour, kan dan ineens wel door de beugel.

De sociale media worden nauwkeurig door de politie in de gaten gehouden, op zoek naar geluiden die zij niet willen horen of zien. Zo wordt een dame gearresteerd die zich op Facebook niet ‘accuraat’ heeft uitgelaten over de identiteit van de moordenaar in Southport.

Ook de uitlatingen op Facebook door Jordan Parlour (28) worden beschouwd gedaan te zijn ‘met de intentie om sociale haat te bevorderen’. Hij had onder andere geschreven dat immigranten onze kinderen verkrachten en een voorrangsbehandeling kregen. Hiervoor is hij tot twintig maanden cel veroordeeld.

En dan dit nog. De politie die deze vrouw arresteert omdat zij het immigratiebeleid van de afgelopen 16 jaar bekritiseert!

Immigratie en meer

De mainstreammedia en de Britse regering doet de talrijke protesten en rellen af als anti-immigratie, fascistisch en rechts-extremistisch. Het is niet toegestaan kritiek te hebben op andere bevolkingsgroepen omdat dit als hate wordt gezien.

Wat betreft de immigratie is het niet vreemd dat hierover wrevel in de maatschappij is ontstaan. Sinds 1948 staat de regering inwoners van de overzeese gebieden toe om naar Engeland te komen. Zowel de Labour als conservatieven lieten samen circa tien miljoen immigranten toe, waardoor vandaag 25 procent van de bevolking niet-blank is.

Toch speelt hier veel meer. De kritiek op de regering geldt niet alleen het immigratiebeleid, maar ook hun banden met bijvoorbeeld de WEF.

En dat is af te leiden uit de video ‘Silenced’ van Robinson en ook zijn film Lawfare, a totalitarian state.

Tommy Robinson vertegenwoordigt een groeiende groep Britten die zien dat Groot-Brittannië, net als zoveel andere landen, afglijdt naar een totalitaire staat. Ter herkenning geeft Robinson 6 herkenningspunten in de laatst genoemde film waaraan we kunnen zien wat de staat van onze staat is:

  • Het politieke beleid lijkt lijkt sterk op dat van Rusland, Noord-Korea, China en Saoedi-Arabië.
  • Een totalitaire staat beslist welke ideeën ‘correct’ zijn.
  • Het gebruikt macht om een officiële ideologie op te leggen.
  • Niet-instemmen hiermee wordt gezien als verzet.
  • Media, universiteiten, georganiseerde religie, het rechtssysteem, banken en de financiële wereld worden ingezet om de macht te behouden.
  • De macht is geconcentreerd bij een elite.
  • Deelname aan een goedgekeurde ideologie wordt aangemoedigd en is daarna vereist.
  • Individualisme, diversiteit en vrijheid worden vervangen door massaconformiteit.

Dit alles wordt nog aannemelijker doordat Robinson op basis van de terrorismewet is aangeklaagd als terrorist door de Labourregering. Volgens Tommy Robinson hebben agenten bij zijn 6-uur durende ondervraging al aan hem toegegeven dat hij geen enkele daad van terrorisme heeft begaan.

Organisatie van tegenbetogingen

Ondertussen organiseren zich veel Britten om te demonstreren voor immigratie en multicultibeleid. Ze hebben een hele reeks demo’s op het programma staan. De zee van onrust waarin de Britten zijn terechtgekomen is nog niet tot bedaren gekomen, de brand woedt nog steeds. Hoe zullen de zelfbenoemde ‘patriotten’ hiermee omgaan?

Het programma van de Great Reset loopt ondertussen door. Een werkelijk grote brand, een burgeroorlog bijvoorbeeld, zal de WEFfers helpen de maatschappij volledig te veranderen en te vervormen tot een concentratiekamp van ongekende omvang.

Rob Vellekoop, 10 augustus 2024

 

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.