Blok Trump-Kennedy wil Amerika weer gezond maken

We zijn gewend uit de VS slogans te horen als ‘Make America great again’. Het motto van presidentskandidaat Robert Kennedy Jr is echter dat hij de Amerikanen weer gezond wil maken en dan met name de kinderen. Dit is een samenvatting van zijn speech waarin hij niet alleen een samenwerking met Trump aankondigt, maar ook uitlegt waarom hij dat doet.

Voorgeschiedenis

In april 2023 lanceert Robert Kennedy zijn campagne waarin hij zich kandidaat stelt voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2024. Aanvankelijk deed hij dit als lid van de Democraten. In oktober 2023 komt hij hierop echter terug. Hij zegt zijn lidmaatschap op van deze Partij en gaat als onafhankelijk kandidaat meedoen.

De reden voor deze opvallende stap is dat hij genoeg heeft van de Democratische Partij, die hij beschouwt als een oorlogspartij, eentje die staat voor censuur en corruptie, big pharma, big tech, big ag(riculture) en big money. Om als onafhankelijk kandidaat mee te mogen doen moet een miljoen handtekeningen en heel veel geld ingezameld worden. Een leger van vrijwilligers bokst dit hartstochtelijk bij elkaar!

Kennedy zegt vol zelfvertrouwen dat hij in een open en eerlijk systeem de verkiezingen zou winnen. In een dergelijke situatie berichten massamedia vrij van overheidsbemoeienis en censuur. Hij verklaart echter dat de massamedia hem negeren en doodzwijgen. Hij noemt hen dan ook ‘spreekbuizen van de machtsorganen’. Volgens hem censureert de Democratische Partij ook sociale media. Zo zijn campagnevideo’s van Kennedy door Facebook en YouTube verwijderd omdat ze niet voldeden aan de ‘community standards’.

Hij benadrukt dat hij doorgaat met zijn campagne, maar deze opschort voor de 10 Swing States. In deze staten hebben geen van beide presidentskandidaten Trump of Harris de meerderheid, deze kan dus zowel naar de een als de ander vallen. Het feit dat Kennedy niet meedoet in deze staten zorgt ervoor dat Trump meer kans maakt.

Redenen

Kennedy heeft het tot zijn persoonlijke missie gemaakt de gezondheid van Amerikaanse kinderen en daarmee van de Amerikanen te verbeteren.

Dit is een van de drie redenen dat hij meedoet aan de verkiezingen. De andere zijn de vrijheid van meningsuiting en de Oekraïne-oorlog.

De oorlog in Oekraïne beschouwt hij als een vijandige daad, een project om Rusland nog meer in te sluiten. De VS plaatste immers twee nucleaire wapensystemen in Roemenië en Polen. Deze oorlog startte volgens Robert in 2014 toen Amerikaanse agentschappen de democratisch gekozen regering van Oekraïne met een staatsgreep aan de kant zetten. Hij zegt dat er 600.000 Oekraïense en 100.000 Russische kinderen zijn gesneuveld. Ondertussen heeft de VS hieraan 200 miljard dollar gespendeerd, die keihard nodig zijn in eigen land.

Hij vindt dat we Rusland in een alliantie met China en Iran duwen en dat we nu dichter zijn bij een nucleaire oorlog dan in 1962. We stimuleerden BRICS, die dreigt de dollar als reserve wereldvaluta te vervangen.

Trump

Uit een aantal gesprekken tussen Trump en Kennedy kwamen volgens Robert Kennedy allerlei overeenkomsten naar voren. Waarop Trump suggereerde samen te willen werken als een Unity Party.

Zo zijn ze het met elkaar eens om de eeuwige oorlogen te beëindigen, de kinderziekte-epidemieën te stoppen, de grensbewaking, het beschermen van de vrije meningsuiting en dat de Amerikaanse inlichtingendiensten ophouden met propaganda, censuur en toezicht op Amerikaanse burgers. Daarnaast mogen ze zich ook niet meer bemoeien met de verkiezingen.

Gezondheid

Robert Kennedy Jr. wil miljoenen Amerikaanse kinderen redden. De VS besteedt meer geld aan de gezondheidszorg dan welk ander land, en zelfs twee keer zoveel als Europa, maar heeft desondanks dramatisch slechte resultaten. Zo heeft de Verenigde Staten volgens Robert de hoogste graad van chronische ziekten ter wereld. De gemiddelde Amerikaan die stierf aan COVID had 3,8 chronische ziektes.

Een op de 22 kinderen in Californië heeft autisme en 77 procent van de kinderen zijn te invalide om in militaire dienst te kunnen. Een op de vier Amerikaanse vrouwen slikt antidepressiva.

Als oorzaken hiervan wijst Robert Kennedy aan het bewerkte voedsel dat voornamelijk bestaat uit suiker, bewerkte granen en zaadolie, naast giftige chemicaliën, medicijnen, het milieu, pesticiden en voedseladditieven.

Volgens de presidentskandidaat hebben lobbyisten van de industrie ervoor gezorgd dat 70 procent van de voedselbonnen en 70 procent van de schoollunches bewerkt voedsel is.

“Wij vergiftigen de armste burgers!” en daarom heeft de VS de meeste chronische zieken ter wereld.

Hulp

Maar volgens hem is het mogelijk om dat met hulp van Trump te gaan veranderen.

Dankzij drie maatregelen:

  • het bestrijden van de corruptie van de gezondheidsagentschappen (FDA, USDA, CDC)
  • het veranderen van premies in het gezondheidssysteem
  • inspireren van Amerikanen om weer gezond te worden

Bron

De speech van Kennedy (48 minuten)

 

Rob Vellekoop, 24 augustus 2024

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.