Samen op mars naar een nieuwe samenleving

Bijna een maand lang kreeg ik geen woord op papier of scherm. Bij iedere schrijfpoging liep ik vast op de vraag ‘Wat heeft het voor zin?’ Dat komt omdat ik denk dat alle berichten, ja met name van de alternatieve media, niet bijdragen aan de weerbaarheid van de bevolking, maar hen eerder tot op het bot uitputten en verzwakken door de narigheid die zij te lezen krijgen.

We leven in een krankzinnige tijd van neergang. Deze periode schijnt vergelijkbaar te zijn met die van de dertiger jaren, die van voor WOII. Het is een tijd waarin heel veel mensen zich ongerust maken. En dat is niet verwonderlijk als je beseft dat de genocide met het vaccin gewoon doorgaat. Ook dat een paar honderdduizend landgenoten niet voor niets jaarlijks vertrekken uit Nederland. Bedreigingen ons vergeven als een gifwolk. De NAVO voert oorlog tegen Rusland. Overheden vergiftigen hun bevolking met chemtrails en dempen het zonlicht. Gegeo-engineerde orkanen teisteren Amerikaanse staten. De EU ontpopt zich steeds meer als een monster met een onstilbare honger naar macht.’

Overmatig

Maar zoals met alles wat te veel is, overmatig gebruik loopt niet goed af. Het te veel aan onheilstijdingen maakt een mens angstig. Vandaar dat ik mezelf afvroeg, ‘moet ik nog meer narigheid toevoegen?’ Ik vind van niet. En collega-schrijver Fred Teunissen van Transitieweb denkt er ook zo over.

Hij vat in het artikel ‘Bereid je voor op zwaar weer’ zijn antwoord samen in 5 actiepunten. Dit zijn punten waarvan hij zegt dat ze in een periode van neergang juist tot iets positiefs kunnen leiden.

1. Van kopen naar maken en ruilen
Zelf je eigen voedsel verbouwen, alleen of in een groep. Bij alles je afvragen of je het wel moet kopen of misschien zelf kunt maken. Verder kan je ruilen.
2. Zorg voor fysieke ontmoetingsplekken
ContinuĆÆteit van deze digitale hulpgroepen is onzeker in tijden van crisis.
3. Voer actie tegen oorlog
4. Doe wat je energie geeft
5. In het reine komen met het kwaad
Zodra we onszelf weer zien IN God lost alle kwaad op. Dat is zijn idee, zoals beschreven in zijn boekje ā€˜Bij Mijn Wetenā€™ (pdf) dat in februari van dit jaar verscheen.
Of in boekvorm hier verkrijgbaar is.

Enige tijd geleden kwamen we beiden tot de conclusie dat berichtgeving ertoe zou moeten bijdragen mensen handvatten te geven om verder te kunnen. Daarom ben ik toen begonnen met het veranderen van de ondertitel, het motto, van DLM Plus in ‘Op weg naar een nieuwe samenleving’. In eerste instantie lukte het me hierover te schrijven en zelfs wat boeken te vinden die verwezen naar alternatieven van onze huidige samenleving.

Verder

Maar, let op, de schrijverij stopte doordat ik me te veel liet meeslepen met de groeiende stapel berichten over de covidperiode, de oorlog van de NAVO met Rusland, de vergiftiging van de wereld met chemtrails, de bewuste verpaupering van de bevolking door overheden. Artikelen hierover maken een analyse die steeds tot dezelfde conclusie komen, namelijk dat er sprake is van bedrog en misleiding op wereldschaal. Dat is prima informatie voor de nog-niet-weters, maar voor de ingewijden is het uitgekauwde koek.

Die ingewijden, zeg maar de wappies, willen verder en wij, alternatieve media geven hen onvoldoende vooruitgang. We hebben het met zijn allen nodig om positief naar de toekomst te kijken en ons te focussen op samenlevingsvormen die deugen, en die niet corrupt. De mens creƫert immers zijn eigen werkelijkheid?

Door meer te schrijven over een nieuwe wereld, kunnen we met zijn allen een utopie creƫren dankzij onze verbeeldingskracht. Juist deze kracht moet in deze donkere periode gevoed worden.

Ik zal daarom in de komende periode uitsluitend artikelen plaatsen die een duw, aanzet, hulp of iets dergelijks geven onderweg naar een nieuwe samenleving. Suggesties van lezers hiervoor zijn van harte welkom. Als het bijdragen naar de opgang van de mensheid zijn, dan doen ze mee.

Laat ik voorbeelden geven van artikelen die ik hierover al eerder schreef.

Samenlevingsvormen

In de ondertitel van de website staat ‘op weg naar een nieuwe samenleving’, met de nadruk op het woordje ‘een’. Ik vind dat er nooit 1 vorm van samenleven mag en kan bestaan waarin ieder mens zich thuis voelt. Door te suggereren dat er slechts 1 vorm van samenleven is (omdat ‘anders ontstaat er anarchie’) ontneem je mensen hun vrijheid hoe op deze aarde door te brengen.

Er zijn allerlei mensen bezig na te denken over een nieuwe wereld of deze al in de praktijk hebben opgezet.

Theoretisch

Praktisch

Ook wordt er druk geƫxperimenteerd in allerlei woon- en werkgroepen:

Foto 123rf

In een nieuwe wereld hebben we behoefte aan zelfkennis. Mensen die zichzelf redelijk kennen of zelfs enige mate van vrede met zichzelf hebben, kunnen conflicten helpen voorkomen binnen een samenleving. Zij zijn de lijm van de onderlinge verbindingen en verhoudingen.

Denk bijvoorbeeld aan

Alle ideeƫn over een systeem van rechten zijn interessant. Het rechtssysteem dat we nu kennen suggereert dat het in het belang van de mens is gemaakt, maar het blijkt geschreven en vooral toegepast om de machthebber nog meer macht te geven. Ik denk dat iedere onafhankelijke groep mensen die met elkaar willen samenleven behoefte heeft aan een vaststelling van een of meerdere rechten. Voor mijzelf geldt dat er maar 1 recht zou moeten zijn, namelijk het recht dat niemand geweld tegen je mag gebruiken.

Welke artikelen?

Samen

Ga je mee op pad? Op zoek naar alternatieven, ver buiten de grenzen die ons door indoctrinatie zijn ingeprent?

Als je bereid bent verder te gaan dan het bekende, het aangeleerde dan staat er een wereld met ongekende mogelijkheden voor ons allemaal open. Denk je werkelijk dat we ieder jaar armer moeten worden en dat het niet anders kan dan dat financiƫle zorgen ons leven dienen te beheersen?

De wereld is een speelveld met onbeperkte kansen. We moeten alleen het lef vinden deze op onze manier in te vullen. En dat samen doen maakt alles gemakkelijker.

 

Rob Vellekoop, 19 oktober 2024

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.