Kiezen we voor het Rijk van de Kosmos of het Rijk van de Spelbedrijvers

Een bericht van Rudolph Berger

Berger presenteert in twee pamfletten de spirituele basis van de oude en van een nieuwe samenleving. De mens staat in deze periode voor een interessante keuze in samenlevingsvorm. Beide pamfletten hebben we hieronder onverkort opgenomen.

Ontmaskering

Er is in onze wereld een heroriëntatie gaande van de hele maatschappij. Alles wordt op zijn kop gezet en wat overblijft wordt ook nog eens verdraaid. Dit als voorbereiding voor de zogenaamde 4e industriële revolutie respectievelijk samenleving – volgens Klaus Schwab van het WEF. Een samenleving waarin de Westerse landen een centrale herdersrol toebedelen aan het blanke VS. Wat Europa en diens bevolking veel geld gaat kosten. 

Wat doet de VS eigenlijk? De VS voert een beleid van “Verdeel en Heers”, ondersteund  door een sterk militair apparaat. Onder de dekmantel van democratisering wordt het militaire apparaat vaak ingezet. Bijna altijd tegen kleinere en zwakkere landen. De VS koestert als altijd een vijandbeeld, zodat de militaire macht ook bruikbaar wordt om landen die buiten de pas lopen, weer in het gareel te krijgen. 

Naast het militaire apparaat houden de VS zich ook bezig met andere soorten wapens, zoals weerwapens, biowapens (toepassing virussen) en Aliens.

De VS stellen al met al een nieuw tijdperk voor van menselijke logica (verder onderzoek naar robotisering en A.I.); een verhoogde seksualisering (waaronder pedo’s en meer); maar verklaren tevens dat er altijd conflicten zullen optreden, dat gewelddadigheid toeneemt en dat immigratie van Afrikaanse volkeren en idem Zuid-Amerikaanse en Midden-Amerikaanse volkeren het hoofddoel wordt als mix met het blanke ras.

Nihilisme

Vooral ook wordt het een nieuw tijdperk van NIHILISME. Godsbewustzijn wordt verboden. De Almachtige GOD die de hele schepping bestiert, wordt weggedrongen. En zo breekt er min of meer automatisch een tijdperk aan van verhoogde criminaliteit en censuur.

Anders gezegd: meer van hetzelfde. Zoals het vroeger ging, maar dan veel erger in het verlengde hiervan. Een voortzetting van wat er al was. 

En de Amerikaanse miljardairs doen alsof zij de nieuwe Goden zijn……

Nihilisme propageren berooft de mensheid van hun eigen wil. NIHILISME is echt een ramp, maar het dreigt nu zelfs een reële werkelijkheid te worden. Een almachtige GOD, verantwoordelijk voor de hele schepping, wordt geliquideerd en ontkend. De ontkenning van GOD wordt bovendien als norm verheven. Religie belijden wordt verboden.

Men beweert verder dat Goed en Kwaad alleen in deze wereld van vormen voorkomt. Wat dus onjuist is……

Waar komen we vandaan en waar gaan we naar toe?

We stammen allemaal af van een Hoog vibrerende BRON van Goden. Dat wil niet zeggen dat al die Goden op de menselijke vorm lijken. Nee, …..

We komen van de Bron vandaan en daar gaan we weer naar toe. 

Intussen gebeurt er wel wat……

En wat gebeurt er dan zo al? 

In de verre, verre Oudheid besloten de Goden ooit om gezamenlijk een spel te creëren. Ze creëerden een speelveld met intelligente levensvormen – dat wil zeggen ze kozen een planeet uit met diverse oer-levensvormen zoals bijvoorbeeld aardbewoners (in die tijd dus nog aapmensen) – waar ze in en uit konden stappen en die ze dus mochten gebruiken. Ze konden die levensvormen manipuleren zo veel ze wilden.

De bedoeling was dat al die Goden na verloop van tijd uit de levensvorm van de apen-mens stapten, en dan terugkeerden naar de BRON, dat wil zeggen naar waar ze vandaan kwamen. 

Echter, een belangrijk deel van al die Goden trok zich niets aan van die richtlijn en bleven gewoon  doorspelen. Want het spel met al die levensvormen, die bovendien steeds intelligenter werden, vonden ze erg leuk. 

Na verloop van tijd vervaagde de Herinnering aan wie of wat ze ooit waren, en bovendien verloren ze het gegeven dat ze een keer terug moesten keren naar de Bron. Bovendien werd de terugkeer ook nog eens afgesneden. Op vele manieren waaronder VERLEIDING.

Wilskracht

Het Kwaad, dat inmiddels ook al aanwezig was als barrière, gingen de Goden – die maar bleven doorspelen – op intelligente manier ook nog beletten om terug te keren. Zo werd bijvoorbeeld de draad, die de spelende God verbond met de menselijke levensvorm, ook verbroken. De doorspelende Goden werden uiteindelijk in hun bewustzijn verlaagd, en de sprong werd dus vergroot om het Licht te bereiken.

De samenlevingen die werden gesticht op het speelveld, werden bovendien op kunstmatige wijze zo samengesteld dat iedere God in wording ging geloven in de propaganda die werd geweven. Steeds meer Goden die mee gingen spelen, werden omlaag getrokken het speelveld in. En de Herinnering werd steeds vager.

God in Zijn Wijsheid had dit allemaal al voorzien. Zijn agenda had het Kwaad als barrière ingecalculeerd, als factor om het de Goden die maar bleven doorspelen, moeilijker te maken. Al die Goden in wording moesten bewust worden (dus een grote keuze maken) en zelf een oplossing gaan forceren.

De normalisering en de educatie echter, dienden doorgang te vinden, ronde na ronde van een lang bewustwordings- en leerproces. Het feit dat bewustwording over onze gedachtegang, onze dadendrang en verantwoordelijkheidsgevoel  zo na aan het hart ligt van God, geeft te denken. Aan de andere kant: we zullen allemaal een keer moeten breken met deze wereld.

De ware Herinnering aan de BRON van LICHT dient uiteindelijk terug te komen, en niet alleen dat, ook zou men de behoefte moeten krijgen om van het Speelveld weg te breken, terug naar Huis, naar de BRON van LICHT. De Goddelijke Bron van al dat is. 

Maar om dat Doel te bereiken heeft men een flinke dosis wilskracht nodig.

Wat is de realiteit

In elke menselijke levensvorm werden goed uitgeruste assistenten als lichtbakens neergezet. Deze noemen we Ziel of Hogere Zelf. Deze extra vormen gingen het hele Spelproces bewaken
en bekommerden zich ook over de levensvormen van de schepselen zelf.

Tenslotte zorgden ze er ook voor dat incarnaties en leerprocessen voor bewustwording konden plaatsvinden.

De niet terugkerende Goden werden, zoals eerder gezegd, door het Kwaad verleid om maar te blijven doorspelen op het speelveld, en deze Goden in wording werden daarenboven ook
nog eens gehandicapt in deze poging, door een opzettelijk gemaakt dicht web van bedrog en propaganda, die hun blik en perspectief danig aantastte.

Anders gezegd: hun Herinnering was niet slechts verdwenen, maar het Kwaad had ook een zogenaamde huls of bol over hen heen gezet die hen belette om uit het speelveld van de
Matrix te breken.

Het bestaan van de Matrix werd door het Kwaad zo goed gepropageerd dat iedereen zelfs ging geloven dat Goed en Kwaad alleen maar bestond in de Matrix als speelveld zelf. Het belang van het Speelveld, onze wereld van vormen, werd op die manier wel erg overschat. Op die manier werd een enigszins tijdrovend evenement geboren. Omdat echter de TIJD als fundament wel bestaat voor de diverse levensvormen, maar niet bestaat voor GOD en zijn hulpkordon de Lichten, werd het allemaal als Zekerheid geaccepteerd zo lang het duurt.

Leerproces

Ieder mens komt regelmatig terug in deze wereld met het doel om te leren; om bewust te worden van de Realiteit om ons heen. En zo begint een nieuwe incarnatie. De vorige persoon bestaat dan niet meer en de nieuw geborene is telkens anders, met een andere naam, wellicht met een ander geslacht, en over het algemeen wordt het geboren op een andere plek. Tenslotte – heel belangrijk – hij of zij heeft geen herinnering meer aan wat zich in vorige levens heeft afgespeeld.

Waarom gebeurt dit? Wel, dit gebeurt om ons langzamerhand bewust te doen worden over de daden die wij nu op dit moment verrichten. Onze naaste liefhebben is het enige
(Christelijke) oerbeginsel dat telt en wat iedereen ook fundamenteel aangaat. Het afwerpen van alle voorgaande negativiteit en gehechtheden is het grote Doel. De gang omhoog is het
enige belangrijke.

Iedereen zal fundamenteel moeten leren dat eerst wordt nagedacht over wat we allemaal denken en doen en wat de effecten zouden kunnen zijn van die onbeheerste gedachten- en
dadendrang jegens onze naasten. Verkeerde en vaak onvergeeflijke daden levert negatief karma op (wat niets anders is dan de opgetelde effecten van onze dadendrang en de gevolgen voor ons kleine zelf); het zijn allemaal rimpelingen in ons levensveld. Deze rimpelingen zullen ooit weer moeten worden gladgestreken of weggewerkt. Dat gegeven is de basis van het huidige of eerste evolutieplan voor de mens.

Het eerste deel van onze huidige leerproces is dus een bewustwordingsproces over onze dadendrang, onze gedachtegang en onze verantwoordelijkheden. Aan het eind zullen we tenslotte moeten leren om vergevingsgezind te worden jegens onze naasten.

Het Kwaad

Het tweede stuk is een begin maken om te kunnen ontsnappen aan het Speelveld. We zullen ons dus bewust moeten worden over het bestaan van het Kwaad als grote verleider en als
veroorzaker van al die zware hindernissen. Het Kwaad bestaat als negatief Lot in ons bestaan.

Het Kwaad dat aan nihilisme doet en weigert om een Godsbewustzijn te hebben of weigert om een religie te aanvaarden.

Onze voortdurende incarnaties zijn dus niets anders dan een groeiend leerproces om tenslotte in staat te zijn een vorm van naastenliefde te koesteren jegens onze medemens.
Vergiffenis is hierbij het sleutelwoord.

Incarnatie

Om de zoveel tijd incarneert iedereen in deze wereld om bewustwording te leren. Het plan hiervoor – de vorm of schepping, de wijze van incarnatie en de voorwaarden van de
incarnatie wordt door onze Ziel bepaald.

God

God bestaat als centrum van het AL dat is. God is een levende en liefhebbende grootse Vlam, grootser en omvangrijker en heter dan al het andere Licht. Het hele Universum is Hij zelf
oftewel Hij bepaalt alles.
Hij laat ons gewoon onze gang gaan en wacht geduldig tot we allemaal zover zijn om de Wijsheid over de realiteit van ons bestaan te kunnen en willen vragen en dat ook te
bevatten.

Apocalyps

We leven momenteel in de periode van de Apocalyps. Deze periode betekent bewust worden van het nieuwe en tweede Evolutieplan voor de mensheid dat ons wacht. Het oude Evolutieplan komt dan tenslotte tot een einde. Omdat het bewustwordingsproces niet voor iedereen gelijk is, zal de mens of God in wording daarvoor moeten kiezen.

Op dat moment wordt hierdoor een Scheidslijn zichtbaar die de mensheid zal verdelen. Omdat keuzes maken niet altijd gelijk loopt. Het verdeelt zelfs hele regio’s (continenten, naties en zelfs families). Het gaat niet meer om conflicten of oorlogen tussen naties of tussen mensen met verschillende opvattingen, maar meer om de grote keuze die iedereen individueel en innerlijk zal dienen te maken.

Het gaat om de keuze die buiten en binnen ons zal moeten worden gemaakt om te zorgen dat we niet eindigen in een maatschappijvorm die zich opnieuw materieel, crimineel, hebzuchtig en dominant menselijk wetenschappelijk uit, waarin vereffening van karma jegens onze naasten en andere Zielen, en waar incarnatie na incarnatie nodig is om tenslotte te leren aanvaarden wat begrippen als vergeving en vergiffenis betekenen.

Keuzes

De periode waarin we nu leven biedt die keuze…..

Ofwel een kale technologische samenleving, zoals vanouds, voorzien van perversiteit, criminaliteit, massa-immigratie, conflicten tussen naties en vooral gewelddadigheid en luie
media. Het zijn niet meer dan gebeurtenissen binnen deze wereld van de vele levensvormen.
Meer van hetzelfde.

Ofwel we kunnen een tocht maken naar het Licht, naar die Eeuwige Vlam die een heel andere uitkomst garandeert dan de Heer van deze wereld pretendeert en propageert. Deze Heer verdoezelt het Licht en ontkent gewoon andere en hogere Lichtbronnen die Gods woord tonen.

Twee soorten samenlevingen

Er is het Rijk van de Kosmos (de werelden van Vrede en Vrijheid) – dat wil zeggen het Rijk van het Goddelijk Licht.

Daarnaast is er het Rijk van de Spelbedrijvers (zinnelijk genot, nihilisme, criminaliteit, hebzucht, wetenschappelijke ontwikkeling van robots) – dat wil zeggen het Rijk der Duisternis
We houden ons ofwel bezig met een kapitalistische perspectief, gericht op censuur van onwelgevallig nieuws en immigratie van miljoenen mensen van buiten onze regio’s naar ons huis. Een perspectief dat altijd een vijandbeeld koestert, een perspectief waarin criminaliteit bestaat en nog veel meer……

Ofwel: we gaan op zoek naar wie we werkelijk zijn (een supermens of super God in wording), en gaan op weg naar het Licht, op weg naar absolute Vrede en absolute Vrijheid.

Antroposofie, gnosis en meer labels

Het gepraat over Gnosis is over. Het gepraat over astrologie is over. Het gepraat over antroposofie is over. Het gepraat van en met rozenkruisers en vrijmetselaars is over. Het doet er niet meer toe. Dit alles stamt af van een hokjesgeest die thuishoort in de eerste cyclus.

Het gepraat over een teruggang van en naar deze wereld van corruptie, van criminaliteit, van zelfverrijking, van zinnelijk genot en sociale pressie, is over. Zelfs als dat handelt over verlenging van
het bestaan van de levensvorm. De Realiteit, de Werkelijkheid in ons binnenste vertelt ons gewoon wat er van ons wordt verwacht.

De Kosmos zal zijn deel doen: onze bewustwording wordt opgetild voordat de nieuwe cyclus in gang wordt gezet. Wil iedereen terug naar die periode van onrust en gewelddadigheid, van virussen en pandemieën, en een toenemend verschil in welvaart? Terug naar de periode van arrogantie en autoriteit en nonsens van de media?

Iedereen heeft toch een hart om te luisteren naar wat er binnen in ons wordt gezegd en wat er van ons wordt verlangd? Iedereen weet toch waar het om gaat, en dat we niet meer terug hoeven naar al
die spelletjes en al die buitensporige gedragingen in onze wereld van glamour, van hoogdravendheid en van hooghartigheid?

Laten we gewoon beginnen met een nieuw bestaan….

Om zelf op te klimmen tot een Lichtbron, voor anderen…..

 

Rudolph Berger, 26 oktober 2024

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.