Een paradijs volgens John

Dit is een anoniem bericht

In de zoektocht naar alternatieven voor onze huidige samenleving ontvingen we een uitgebreide beschrijving van een utopia, waarvan onderstaande samenvatting een klein gedeelte is.

“De reden dat ik (een) Utopia gecreëerd heb, is dat ik de hemel/paradijs op aarde wil . Als ik naar de aarde kijk, zie ik alleen ellende . Mijn vraag aan u is waarom de aarde geen hemel / paradijs
is . Als ik aan de hemel denk, dan beeld ik me samenlevingen in die duizenden keren beter zijn dan wat wij nu op aarde hebben. Er is echter een probleem . Met het huidige kapitalistische systeem is dat technisch onmogelijk . Met het geldsysteem is er altijd een tekort aan geld. Met dit geldsysteem kan je geen hemel/paradijs creëren . Dat is onmogelijk . Hiervoor heb je een ander systeem nodig dat echte vrijheid creëert zonder beperkingen . Als ik denk aan de hemel dan denk ik aan een andere wereld .”

Hemel of paradijs

De hemel/paradijs ziet er als volgt uit :
1) geen armoede
2) geen criminaliteit dus ook geen rechtssysteem
3) iedereen is gelijk
4) wereld zonder egoïsme
5) voorzieningen waar je alleen van kunt dromen
6) geen economische slavernij
7) balans tussen mens en natuur en de aarde
8) dat de mens over een miljard jaar ook modern kan zijn
9) een nieuw politiek systeem dat het volk dient
10) echte vrijheid
11) systeem zonder beperkingen
12) geen lijden
13) systeem dat nooit failliet kan gaan
14) eenheid ( liefde)
15) liefde
16) ik- en wij-systeem
17) evolutie
18) dat waarheid niet bestaat
19) spiritueel
20) een God die niet oordeelt / vrijheid / liefde
21) een cultuur zonder macht
22) oneindigheid

Dat alles is Utopia. Let op, utopia/hemel lijkt totaal niet op de mensenwereld. Deze wereld overstijgt alles wat wij nu op aarde hebben. Utopia mag de titel hemel hebben. Dus ja , de
hemel kan op aarde zijn. Het streeft naar absolute vrijheid, waarvan samenlevingen zullen profiteren en floreren.

Onze huidige wereld is er een van afgescheidenheid en egoïsme. Alles draait om het individu. Dat was vroeger anders. Men leefde toen in stammen of communes in een wij-systeem.

Als een indiaan gaat jagen en hij keert terug met een hert, dan deelt hij het vlees met de stam. Een stam voert taken uit in het belang van de groep, terwijl wij taken uitvoeren in het belang van
onszelf (egoïsme ). De evolutie van het commune-systeem naar een individuele wereld was voor de mens een achteruitgang in plaats van een vooruitgang. Met de komst van het individu werd het egoïsme geboren. Men creëerde titels, status, rangen en standen. Dat zijn allemaal creaties (verzinsels) in naam van het egoïsme en dat creëerde ongelijkheid .

Wij hebben een wereld gemaakt waarbij de een leeft in een kartonnen doos en de ander als een miljardair. De wereld van ongelijken is een wereld van egoïsme. De westerse wereld heeft een
economisch kastensysteem dat gebaseerd is op rangen, standen en titels. Dat schept een wereld van ongelijkheid .

Sommige mensen worden geboren met een IQ van 70. In onze wereld worden ze daar hard voor gestraft. Zij kunnen niet studeren en halen daardoor geen diploma’s. Alleen de meest mensonwaardige banen zijn goed voor hen. Daarvoor worden ze ook heel slecht betaald en zitten hierdoor onderaan de samenleving. Om met een laag IQ geboren te worden, daarvoor hebben zij niet gekozen. Anderen hebben geluk en hebben een IQ van 160. Voor hen is er de mogelijkheid om te studeren, diploma’s te halen en een baan te krijgen waar ze van houden. Zij zitten in de bovenste laag  van de samenleving.

Waarheid

Alles in de wereld is een illusie omdat waarheid niet bestaat. Zoals religie is een illusie, maar ook democratie, communisme, kapitalisme, economie, nationaliteiten, grenzen.
Letterlijk alles in de wereld is een illusie. Dat komt doordat de waarheid niet bestaat.
Je zet jezelf in het middelpunt. Door het creëren van waarheden creëer je muren om je heen waardoor je in een gevangenis komt te zitten. Die muren zijn illusies, immers waarheid bestaat niet.

Door niet te denken in waarheden heb je geen muren. Hierachter heb je een oneindige wereld van wijsheid .

Wat doet waarheid met de wereld? Het creëert verdeeldheid. Het zorgt ervoor dat de ene waarheid vindt dat de andere waarheid kapot gemaakt mag worden .
Of vindt dat zijn waarheid over andere culturen mag heersen. Probeer de wereld niet te zien als waarheid . Dit creëert vrijheid , niet de fictieve vrijheid van het westen maar echte vrijheid . Met deze vrijheid ben je in staat om Utopia te creëren .

Utopia is een maatschappij die zich zelf niet ziet als waarheid . Het is het tegenovergesteld van waarheid en vindt van zichzelf dat het niet het recht heeft om over andere
culturen te heersen zelfs als ze een maatschappij hebben die duizenden keren beter is dan een ander maatschappij .

Utopia

In Utopia is iedereen gelijk (liefde). Iemand met een IQ van 70 leeft exact op de dezelfde manier als iemand met een IQ van 160. Iedereen heeft hetzelfde. Gelijkheid is liefde .
Een hoog IQ betekent in onze wereld status (ego), maar dat is slechts een illusie, omdat ieder feitelijk gelijk is (liefde).
Wij mensen wandelen over een pad. Beschouw het als een richting, omdat wij ook een ander pad kunnen bewandelen. Mijn inziens hebben wij collectief als mensheid ooit de verkeerde afslag genomen. De mensheid heeft gekozen om een collectief wij-systeem (liefde) in te ruilen voor een egoïstisch ik-systeem. Een andere koers was echter niet mogelijk doordat ons pad gecreëerd wordt door machthebbers.

De Elites die macht en geld hebben, creëren een nieuw pad dat desastreus is voor de gewone man. Deze weg draait om absolute macht en heeft niets te maken met liefde. Terwijl het juiste pad dat van liefde is.
Bijna de hele wereld leeft als slaaf van een kapitalistisch systeem. Degene die de macht heeft over het geld, heeft totale macht en controle over de mens. Daarnaast wordt de mens gedegradeerd tot een nummer waaraan geld verdiend kan worden. Zo zijn patiënten in ziekenhuizen niets meer dan nummers waar een gigantische industrie miljarden aan zieke mensen verdient. Ziek zijn is dus een verdienmodel.

Wij leven in een wereld van afgescheidenheid . Creëer nu een grote cirkel, en plaats daarin een miljoen cirkels. De grote cirkel staat voor de grens van een land. Grenzen zijn trouwens illusies, het zijn namelijk menselijke verzinsels . De kleine cirkels zijn huizen, dit zijn privé territoriums. Je kan een huis ook zien als een privé-gevangenis waarin wij onszelf vrijwillig opsluiten. Dit leidt ook tot eenzaamheid, want op deze manier leef je in afgescheidenheid van elkaar. En eenzaamheid leidt op zich weer tot lijden .

Overdag werken we gezamenlijk, maar na het werk vluchten we naar onze huizen en trekken we ons terug uit de samenleving. Een huis is ook een symbool van een individuele wereld, van afgescheidenheid .

Neem de stammenmaatschappij oftewel de indianencultuur. Deze heeft geen huizen maar hutjes om puur en alleen te slapen. Zij leven namelijk collectief als een grote familie, op een openbare plek binnen de gemeenschap werken ze samen, eten en brengen met elkaar tijd door. Leven als een grote familie is ook liefde. Ik beschouw deze manier van leven als rijkdom. Een die je niet terug ziet in de moderne samenleving .

In de moderne wereld ziet men geld en materialisme als rijkdom wat eigenlijk niet meer is dan een illusie. Geld en materialisme is ook is het een systeem van lijden . Je wordt er niet
gelukkig van, het is zelfs zo dat je er alleen maar meer van wilt hebben . Je denkt dat meer je gelukkig maakt, maar dat leidt tot lijden. Geluk komt van binnenuit, door gelukkig te zijn met wat je
hebt en dat je houdt van jezelf.

Democratie en egoïsme

Democratie is een verlengstuk van de individuele wereld en speelt in op het egoïsme van de mens . Tijdens de verkiezingen kiest men vanuit de ik individu egoïsme . Een arm persoon stemt op een linkse partij, een rijk iemand kiest een rechtse partij, een oud persoon kiest voor een ouderenpartij. Dit systeem is niet een systeem van eenheid maar vertegenwoordigd verdeling .

Daarnaast is democratie dualisme . In Amerika hebben ze een 2 partijen systeem dat ervoor zorgt dat tijdens de verkiezingen het volk in tweeën opgesplitst wordt. De bevolking staat letterlijk lijnrecht tegenover elkaar . Het is geen eenheid .

Om een Utopia te creëren heb je fictief 100 euro nodig. Helaas bestaat zoveel geld niet. Zelfs Nederland dat behoort tot de rijkste landen op aarde heeft slechts 10 euro tot zijn beschikking. Dat
betekent dat bij de verkiezingen een gevecht ontstaat om een kleine zak geld. De linkse partijen willen dat het geld naar links gaat en rechts wil het naar rechts. De vraag is of het technisch mogelijk is
om een Utopia te creëren met een kapitalistisch systeem .

Het antwoord is ‘nee’.
Als ik nu een prijs kon geven voor de beste cultuur op aarde dan is dat die van de indianen. Zij leven namelijk in een familiesysteem (liefde), eenheid, samen delen (Jezus-systeem) , niet materialistisch (spiritueel), een met de natuur en het systeem van oneindigheid. Dat betekent dat hun manier van leven over miljoenen jaren nog zal werken.

Dat kan je niet zeggen van de moderne wereld. Consumeren zorgt voor de leegroof van de aarde en de vernietiging van de natuur. Als wij als mensheid zo doorgaan, dan zijn de meeste grondstoffen aan het
einde van deze eeuw op, wat het einde zal betekenen van de moderne wereld ( dus tijdelijk en niet oneindig ). Daarnaast draait het in de moderne wereld om seks , materialisme en geld ( lage spiritualiteit ), alles draait om het ik ( egoïsme ) en afgescheidenheid. Kan je een moderne samenleving creëren die spiritueel hoog op de ladder staat? Het antwoord is ‘ja’ .

Utopia

Leven in een Utopia gaat als volgt.
Men leeft collectief in dorpskernen ( + 15000 inwoners ). De gedachte hierachter is dat in dorpen iedereen elkaar kent. Terwijl in grote steden de regel is: door de grote mensenmassa zie je de mens niet meer. Mensen leven daar in anonimiteit van elkaar.

Het nadeel van een dorp is dat er geen draagvlak is voor grote sociale voorzieningen zoals ziekenhuizen daarom creëer je een middelste kern . Deze kern heeft alle grote voorzieningen. Om deze kern heb je een cirkel van dorpskernen. Al deze dorpen zijn samen een grote populatie die een draagvlak kunnen vormen voor voorzieningen. Ik noem dit het ringensysteem . Daarna krijg je de ring van werk en de ring van de voedselketen. Al deze ringen zijn verbonden met openbaar vervoer zoals metro’s. Het is een maatschappij die niet streeft naar het hebben van materie zoals auto’s . Het openbaar vervoer is gratis en je kan gaan en staan waar je wilt .

In de dorpskernen heb je geen huizen maar slaapunits die je kan vergelijken met de hutjes van de indianen. In deze units heb je een bed, douche en kasten voor je kleren. De unit gebruik je alleen om te slapen. Leven doe je collectief ( familiesysteem ). Er zijn verscheidene openbare plekken met elk hun eigen thema (aankleding) . Daar wordt gegeten en breng je de tijd samen met anderen door. Je hebt ook stilteruimtes,  omdat openbare ruimtes rumoerig kunnen zijn, voor mensen die rust willen hebben.

De ruimte rondom de dorpskernen wordt ingevuld door bossen . De mens leeft nauw samen met de natuur. Dat is ook goed voor de gezondheid. Uren vertoeven in de bossen zorgt dat de positieve energie van de natuur met die van jouw energie in balans komt .

Vergeet niet alles is energie . We leven in een wereld van energie, daarnaast zijn wij zelf ook energie, alleen onze energie stopt niet bij onze huid, maar reikt ver buiten ons en gaat in interactie met andere energievelden .

In de moderne wereld leeft men met stres en lijden . Dit creëert negatieve energie en heeft invloed op andere mensen . Ons wordt geleerd dat verdriet goed is maar het is eigenlijk egoïsme naar jezelf. Verdriet leidt tot lijden en lijden leidt tot negatieve energie. Hooggevoeligen gaan zelfs gebukt onder de negatieve energie van een ander.

Relaties zijn gebaseerd op verbintenissen, maar het kan ook anders . Mijn systeem draait niet om het hebben van een relatie maar op een open systeem waar alles draait om liefde . De vraag is of dat kan met de huidige spiritualiteit. Aangezien wij nog steeds denken in vormen als bezit ( lage spiritualiteit ) , jaloezie ( lage spiritualiteit ), aanhankelijkheid ( lage spiritualiteit ), seks ( lage spiritualiteit ). Spiritueel gaat over de toestand van de geest, dus wat zich afspeelt in ons hoofd.

Opvoeding

Wie voedt de kinderen op? Nu worden kinderen individueel opgevoed en krijgen zij selectieve liefde van hun ouders . Maar in Utopia leven mensen niet in een individuele maar in collectieve wij-samenleving . En dat is ook de opvoeding. Kinderen worden collectief opgevoed door de samenleving waar ze allemaal broeders en zusters zijn van elkaar. Zo leren ze te denken in een wij-samenleving en ook in liefde voor elkaar .

De kinderen beginnen hun dag met een groepsknuffel waar ze elkaar de liefde verklaren, zodat je hen leert te denken in liefde voor alles en iedereen. De ouders kunnen na hun werk de kinderen opzoeken maar in plaats dat ze alleen liefde aan hun kind geven, geven ze ook liefde en aandacht aan andere kinderen, zodat ze leren dat liefde overal en van iedereen kan komen .

Kinderen worden opgevoed

  • met de gedachte dat iedereen een broeder is,
  • vanuit liefde,
  • om te denken in éénheid,
  • om vrij en kritisch te denken,
  • met gepersonaliseerde begeleiding (kleine klassen),
  • om te denken in liefde voor alles en iedereen,
  • met het besef dat iedereen gelijk is .

Cirkel van liefde

JE creëert een cirkel en plaats jezelf in het midden, vervolgens plaats je je partner, je kinderen, je ouders en je vrienden in de cirkel. Iedereen in de cirkel zit in jouw liefdeszone. Dat noem ik selectieve liefde . DE wereld van liefde is heel klein.

Nu creëer je een grote cirkel. De hele samenleving zit in de cirkel, immers iedereen wordt gezien als een grote familie. Dit heet collectieve liefde, dat is liefde voor alles en iedereen.
Op scholen zijn kleine klassen zodat ze een gepersonaliseerde begeleiding krijgen. Kinderen worden geleerd om vrij te denken en te fantaseren . Uiteindelijk wordt ook het individu getraind. Immers de maatschappij is een ik- en wij-systeem. De kinderen worden ook geleerd om de ik-persoon te ontwikkelen. Zo kunnen ze arts of een bakker worden maar ook de ik-spiritualiteit ontwikkelen .

Het rendement van een arts gaat naar de maatschappij . Nu wordt iemand arts om status en geld, alles voor zijn eigen ik . In Utopia word je arts uit liefde voor andere mensen, om hen te helpen.

Economie

In Utopia is alles anders. Hier denkt men in energie en niet in geld. Een mensenhand dat werkt is namelijk energie. Hier is geen geld en dat betekent dat energie ( mensenhand ) gratis is. Iedereen voert een taak uit in het belang van de gemeenschap, net zoals bij de indianen .

Wat betreft de bedrijven in deze samenleving is er geen concurrentie. Concurrentie is een oorlogssysteem. Kennis en uitvindingen worden tussen de verschillende fabrieken met elkaar gedeeld.
Ook werken ze samen in het belang van de samenleving. Iedereen op aarde leeft op dezelfde manier en met dezelfde rijkdom. Het gaat om gelijkheid te creëren . De fabrieken zijn van de samenleving (het volk). In deze wereld bestaat geen bezit en heb je geen arm en rijk.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.